BLOG 1 | 72 uur keihard buffelen voor 1 rode polo

Een fysieke uitdaging met geestelijke input

in Mediatips

Van mijn zwager hoorde ik dat de mannen van de 4e Musketier de vraag hadden gekregen of ze de befaamde rode polo aan wilden trekken naar Opwekking. En zo zag het daar rood van de 'stoere' mannen. Reclamestunt gelukt, maar op mij kwam het een beetje vaag over allemaal. Ben je pas een echte christelijke man in Nederland als je met je rode Musketier-polo over het Opwekkingsterrein loopt?

En toch schrijf ik deze blog voordat ik - een halfjaar later - nu echt zelf mee ga op een Karakterweekend van de 4e Musketier in de Ardennen. Aanleiding is een avondje kletsen met mijn vriendin bij een bevriend stel van ons. De vrouwen daagden ons uit om mee te gaan met de 4e Musketier. 

Eerst had ik de boot afgehouden. Ik dacht dat ik met mijn 21 jaar buiten de doelgroep viel en ik Jezus toch al kende. Een paar weken later kwam ik daar dus toch op terug.

Eigenlijk zie ik het als een kans om een persoonlijk proces waar ik in zit af te sluiten. Daarnaast verlang ik om opnieuw mijn eerste liefde voor Jezus te ontdekken. En de nieuwe kruisband waar ik al 2 jaar mee loop moet nu toch maar eens getest worden. Al met al genoeg redenen om de uitdaging alsnog aan te gaan.

Daar zit ik dan. Te wachten op Maastricht CS op de auto met teamleden die mij komen oppikken. Alle vooroordelen heb ik opzij gezet. Verschillende gedachten spoken door mijn hoofd. Heb ik er nou veel zin in of juist niet? Ben ik wel goed voorbereid? Wat heeft God voor mij in petto?

Stiekem verlang ik nu al naar het einde van het weekend, trots dat ik het gehaald heb en ik de felbegeerde rode polo in ontvangst mag nemen. Maar ik moet ook oppassen dat ik niet te weinig genietEigenlijk verwacht ik dit: een fysieke en tegelijkertijd emotionele strijd. De site van de 4e Musketier citeert treffend : “een reis van 72 uur waarbij 30 cm misschien wel de langste afstand is…”

Ik hoor een toeter. De auto met teamleden rijdt voor. Ik stap in en mijn karakterweekend is begonnen.

[lees hier in Blog 2 hoe het met Rowen gaat tijdens het Karakterweekend]

Rowen Lok, 21 jaar, sinds 2 weken verloofd met Suzanne. Bedrijfskundige in opleiding, probeer mijn eigen bedrijfje van de grond te krijgen. Sportfanaat en actief met Athletes in Action. Spreekt graag voor jeugd.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons