185 kerken vernield in Nigeria

"In plaats van de onafhankelijkheid te vieren moesten de inwoners rouwen om hun doden"

in Christelijk Nieuws

De afgelopen twee maanden heeft de radicaal islamitische beweging Boko Haram in het Nigeriaanse bisdom Maiduguri 185 kerken vernield en 190.000 mensen op de vlucht gejaagd. Dat meldt het Vaticaanse persagentschap Fides.

(imported body)

Het bisdom Maiduguri strekt zich uit over de Nigeriaanse deelstaten Borno, Yobe en een deel van Adamawa. Volgens de priester Gideon Obasogie vielen de voorbije twee maanden elf dorpen in handen van Boko Haram. "De dorpen werden geplunderd en de inwoners werden weggejaagd. Daarna vestigde Boko Haram er een despotisch en tiranniek bestuur. In plaats van de onafhankelijkheid te vieren moesten de inwoners rouwen om hun doden. Vrouwen worden seksueel misbruikt door de terroristen van Boko Haram en gijzelaars worden onthoofd." 

Gideon Obasogie vraagt aandacht voor de levensomstandigheden van tienduizenden vluchtelingen, die bij familie en vrienden of in geïmproviseerde structuren verblijven. Volgens de priester heeft iedereen baat bij de strijd tegen Boko Haram, omdat het geweld van de radicale beweging zich intussen ook naar de buurlanden heeft uitgebreid.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons