Zanger Pharrell Willams noemt ongeloof 'arrogant'

Willams: "Hoe kun je de sterren zien en denken dat er verder niets anders is?"

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse zanger en producer Pharrell Williams, onder andere bekend van zijn monsterhit 'Happy', heeft tijdens een interview gezegd dat hij in God gelooft en dat het "ontzettend arrogant" zou zijn om daar anders over te denken.

"Ik geloof in God", zei de superster, "maar ik geloof ook in het universum. En ik geloof in het aangeboren vermogen om beslissingen te nemen en om onze gevoelens als mens uit te oefenen. Hoe kun je de sterren zien en denken dat er daar verder niets anders is? Het is zo ongelofelijk arrogant en pretentieus", vervolgt Willams. "Het is verbazingwekkend dat er mensen zijn die dat niet geloven. Het is ongelooflijk."

Kritiek
Williams werd vorig jaar nog overladen met kritiek vanwege het schrijven en produceren van een lied voor zanger Robin Thicke, dat werd beschouwd als 'vrouwonvriendelijk'. De zanger zegt hierover: "Iedereen kan dingen uit de Bijbel opvatten en beledigd zijn, maar ik weet zeker dat dit niet de intentie van de schrijvers is geweest. Ik vergelijk mijn lied natuurlijk niet met één van de meest respectvolle boeken die ik ooit heb gelezen, maar mijn punt is dat alles uit hun verband kan worden gerukt."

Bron: Christian Today 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons