Viering 10 jaar PKN live op NPO2

'Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken'

in Christelijk Nieuws

Zondag 14 september om 14.30 uur kunt u kijken naar de viering 'Tien jaar Protestantse Kerk' op NPO2.

Download hier de orde van dienst en vier mee!

Eregasten bij de samenkomst in het nieuwe kerkgebouw De Fontein zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het is de eerste keer dat de koning in functie een kerkdienst bijwoont sinds de voorzitter van de PKN, Karin van den Broeke, liet weten dat de koning God wel wat duidelijker een plek mocht geven in zijn openbare toespraken.

De viering valt samen met 'startzondag', voor veel protestantse kerken het begin van het nieuwe kerkelijk seizoen na de zomermaanden. Tijdens de dienst in Nijkerk preekt de scriba (secretaris) van de generale synode, Arjan Plaisier.

De Protestantse Kerk in Nederland is op 1 mei 2004 ontstaan uit een samengaan van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. De PKN heeft naar eigen zeggen iets meer dan 2 miljoen leden, van wie bijna 800.000 hun geloof belijden.

Thema van de samenkomst is 'Vieren en Verbinden'. De Bijbelteksten in de viering zijn “Een koord dat uit drie strengen is gevlochten is niet snel stuk te trekken” en “Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken” (Prediker 4: 9-12 en Johannes 15: 1-9). Ds. Arjan Plaisier preekt over deze Bijbelteksten. Hij leidt deze viering samen met ds. Pim Verhoef, predikant van de hervormde gemeente Nijkerk en ds. Karin van den Broeke, preses (voorzitter) van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

Noodhulp Syrië en Irak
Tijdens deze kerkdienst wordt er aandacht besteed aan de situatie in Irak en Syrië. Kerken in het hele land wordt gevraagd om te collecteren voor de situatie daar. Ook u kunt een gift geven. Daarnaast is het mogelijk om via de site van Kerk in Actie kaarten te versturen naar vluchtelingen en hulpverleners in die regio. Als blijk van medeleven.

Bron: PKN.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons