Vier miljoenste bezoeker voor zendingsschip Logos Hope

in Christelijk Nieuws

Op dinsdag 16 september 2014 heeft de bemanning van de Logos Hope haar vier miljoenste bezoeker aan boord verwelkomd. Deze belangrijke mijlpaal komt slechts een aantal weken voordat het schip voor vijf maanden in droogdok gaat voor het Power-Up-project. Een periode waarin het 12.519 ton wegende zeewaardige schip geüpgraded wordt zodat het klaar is voor nog miljoenen bezoekers meer.

Emma Lan, een 38-jarige inwoonster van Koashiung, Taiwan, was samen met haar zoontje de vier miljoenste bezoeker. ‘Dit schip betekent veel voor me, omdat het over de hele wereld hoop en hulp brengt aan mensen’. Het schepenwerk van Operatie Mobilisatie (OM) heeft, met bezoeken van de eerdere schepen meegeteld, al 1450 havens in 151 landen bezocht. In elk van de landen verspreidt de bemanning het evangelie door het goede nieuws van Jezus Christus te delen met bezoekers en biedt ze, in samenwerking met lokale kerken, praktische of geestelijke hulp aan de bevolking.

‘Deze mijlpaal is een belangrijke herinnering aan het belang van het Power-Up-project, waarmee we het schip toekomstbestendig maken’, zegt directeur van de Logos Hope Lloyd Nicholas. ‘Iedere bezoeker heeft aan boord een moment van vriendschap, blijdschap en hoop gehad en God’s genade en liefde voor hem of haar ervaren. Tijdens het Power-Up-project wordt het schip voorbereid op nog vele miljoenen bezoekers meer in de komende jaren’. 

Het Power-Up-Project houdt in dat de Logos Hope voor zo’n vijf maanden naar een scheepswerf in Singapore gaat. Daar worden o.a. twee 40-jaar oude generatoren vervangen en krijgt het schip een duurzaam verwarmingssysteem. Deze aanpassingen zorgen niet alleen voor minder onderhoud, maar ook voor een aanzienlijke besparing van de operationele kosten. Tijdens deze periode blijven er 25 technici achter. De overige bemanning wordt voor een half jaar uitgezonden naar allerlei landen waar zij andere OM-teams en OM-partners van over de hele wereld bezoeken om ter plekke kennis, hoop en hulp te verspreiden.

Ook in Nederland zal een team van de Logos Hope aan de slag gaan. Het team zal verschillende kerken bezoeken en evangelisatiewerk gaan doen.

Bron: christelijknieuws.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons