Vier Egyptische christenen ontvoerd

#bidmee

in Christelijk Nieuws

Al wekenlang wordt er in Libië hevig gevochten tussen rivaliserende gewapende groepen. De zwakke regering is niet in staat om het wijdverbreide geweld in te dammen. Dit jaar zijn meerdere buitenlandse christenen vermoord die als gastarbeider in Libië verbleven. Eind augustus werden vier Egyptische christenen ontvoerd; er is niets meer van hen vernomen.

“De vier mannen zijn de broers Jamal Matta Hakim, Rafat Matta Hakim en Romani Matta Hakim, en de zoon van hun neef, Adel Sadiki Hakim”, schrijft een Libische krant. “Ze zaten in een voertuig met drie andere Egyptenaren, die moslim waren. Nadat ze Sirte passeerden moesten ze stoppen bij een controlepost.” Gewapende mannen vroegen de passagiers specifiek naar hun geloofsovertuiging.

Toen de gewapende mannen doorkregen dat vier van de Egyptenaren christen waren, moesten ze uitstappen. “Een van de passagiers en de chauffeur probeerden te vragen wat er met de vier slachtoffers ging gebeuren. De ontvoerders werden kwaad, begonnen hen te bedreigen en zeiden dat ze onmiddellijk moesten vertrekken”, aldus de krant. Na aankomst in Egypte heeft een van de drie moslims de familieleden van de slachtoffers ingelicht.

Open Doors roept op om te bidden:

  • Bid om bescherming, kracht en vrede voor de ontvoerde mannen: Jamal, Rafat, Romani en Adel. Bid dat ze spoedig worden vrijgelaten.
  • Familieleden van de Egyptische christenen maken zich ernstig zorgen. Bid voor hen.
  • De Filipijnse gastarbeider en christen Antonio Espares werd afgelopen juli onthoofd om zijn geloof. Bid voor zijn vrouw en acht kinderen.
  • Bid voor de Libische christenen en christelijke buitenlanders in Libië, hun veiligheidssituatie verslechtert.

Bron: Opendoors.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons