Tweede predikant voor internetkerk PKN

"Al sinds het begin had ik de wens dat er naast mij een vrouwelijke collega kwam"

in Christelijk Nieuws

De internetkerk van de Protestantse Kerk in Nederland heeft sinds vorige week een tweede predikant: ds. Janneke Nijboer. Nijboer is als predikant werkzaam in Noordwijk en verbonden aan de pioniersplek Windkracht 3pt0.

(imported body)

Een klein jaar geleden werd internetkerk MijnKerk.nl gelanceerd met marinepredikant Fred Omvlee aan het roer als dominee: "Al sinds het begin had ik de wens dat er naast mij een vrouwelijke collega kwam", zegt hij. "In de redactie en bloggers achter MijnKerk.nl zitten al meerdere vrouwen, maar een vrouwelijke predikant is er nu echt."

Janneke Nijboer werkt al jaren in de voorhoede van kerk en sociale media. Ze eindigde in 2012 bij de beste tien in de eChick2011-verkiezing van Hyves. Een verkiezing van de vrouw die in dat jaar de sociale media het best voor haar doel heeft gebruikt. Ze was toen nog predikant van de pioniersplek Noorderlicht van de Protestantse Gemeente in Breda.

De predikanten Janneke Nijboer en Fred Omvlee willen samen met het team redacteuren en bloggers bezoekers van MijnKerk.nl inspireren en verbinden. Nijboer zal onder meer een aantal preekfilmpjes voor haar rekening nemen.

Mijnkerk.nl maakt een groei door wat betreft medewerkers, bloggers en plannen voor de komende seizoenen, aldus Omvlee. Gemiddeld zijn er ruim 3700 bezoekers per maand actief in en rond de internetkerk.

 

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons