Tv-tip | Pittige geloofsgesprekken

Vanaf zaterdag start nieuw seizoen De Verandering

in Mediatips

Ook in het nieuwe seizoen van De Verandering volgt presentator Kefah Allush christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. En, van wie de omgeving dit niet altijd makkelijk vindt. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

In de eerste aflevering maakt Kefah kennis met Hans. Hans nam zijn kinderen vroeger mee naar de coffeeshop en leefde in een kaal appartement. Op zijn dieptepunt koopt hij voor een heel maandsalaris aan drugs en rookt die diezelfde avond nog op. De volgende dag vraagt hij God om hulp en er gebeurt iets bijzonders: Hans is volledig van de drugs af en heeft daarna nooit meer gebruikt.

Hij heeft het verleden volledig afgesloten, maar dit geldt niet voor iedereen. Zijn dochter wordt nog dagelijks geconfronteerd met de pijn en het verdriet uit haar jeugd. Ook vraagt ze zich af wat haar vader ervan vindt dat ze op vrouwen valt. Accepteert Hans zijn dochter volledig zoals ze is? In De Verandering durft ze dit voor het eerst met haar vader te bespreken.

De Verandering, vanaf zaterdag 6 september 2014 om 17.35 uur op NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons