Tientallen doden door instorten kerk Nigeria

Volgens T.B. Joshua zou de reden van de instorting een laagvliegend vliegtuig zijn geweest.

in Christelijk Nieuws

Tientallen mensen zijn omgekomen doordat een gebouw met slaapvertrekken van een van de bekendste kerkgemeenschappen in Nigeria vrijdag instortte.

Tientallen mensen zijn omgekomen doordat een gebouw met slaapvertrekken van een van de bekendste kerkgemeenschappen in Nigeria vrijdag instortte. Reddingswerkers in de miljoenenstad Lagos maakten zondag bekend 41 lichamen te hebben geborgen uit de puinhopen.

Zeker 130 mensen zijn levend onder het ingestorte gebouw vandaan gehaald, meldden Nigeriaanse media. Het pand behoort toe aan The Synagogue Church of All Nations (SCOAN) van de prediker en tv-evangelist T.B. Joshua. Het gebouw stortte in toen veel mensen in de kelder aan de lunch zaten.

CNN meldt dat de hulpverleners van NEMA (National Emergency Management Agency) een flinke vertraging opliepen tijdens het redden van mensen. Kerkleden van SCOAN reageerden namelijk agressief op de hulpverleners. Zo hebben ze geprobeerd verschillende hulpverleners aan te vallen.

Volgens T.B. Joshua zou de reden van de instorting een laagvliegend vliegtuig zijn geweest. Het vliegtuig zou vrijdag meerdere keren over The Synagogue Chruch of All Nations heen gevlogen zijn. Zo verklaarde hij vrijdag aan de Nigeriaanse media. 
NEMA meldt dat met "grote waarschijnlijkheid" de instorting komt door de twee nieuwe verdiepingen die in aanbouw waren. De verdiepingen werden gebouwd zonder dat de basisstructuur versterkt werd.  

SCOAN heeft duizenden aanhangers die wekelijks luisteren naar Joshua's preken in de kerk of op de televisie. Mensen komen vanuit de gehele wereld naar The Synagogue Church of All Nations om naar het (genezende) werk van T.B. Joshua te kijken of te ontvangen.  

 

Foto: National Emercency Management Agency (NEMA)

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons