Symposium 'De kerk staat klaar'

Kerken en zorginstellingen worden partners

in Christelijk Nieuws

De lokale overheid krijgt steeds meer verantwoordelijkheden op het gebied van zorg. Maar daarvoor krijgen gemeenten geen extra geld. Kerken kunnen een belangrijke, coördinerende rol spelen bij het verbinden van formele en informele zorg.

(imported body)

Om de zorg te kunnen blijven bieden die nodig is, zullen kerken en zorginstellingen als partners moeten optrekken. Het is van cruciaal belang dat zij lokaal goed samenwerken. Daarbij moeten de grenzen tussen formele en informele zorg goed afgebakend worden. Zowel op organisatieniveau (kerken en instellingen) als op persoonlijk niveau (professional en vrijwilliger) is goede afstemming en communicatie een belangrijke succesfactor.

EA-EZA, Viteria (voorheen FEO), Reliëf en CHE organiseren samen een symposium waarbij zij kerken en zorginstellingen bij elkaar brengen. EA-EZA directeur Jan Wessels: "Deze ontwikkeling is niet alleen een zorg, maar ook een kans om als kerk weer van betekenis te zijn in de maatschappij. We hopen dat kerken en christenen zich hiervan bewust worden en dat zorginstellingen het potentieel van kerken beter in beeld krijgen. Als zij plaatselijk partnerschappen aangaan kunnen zij elkaar versterken op het gebied van kennis, ervaring en menskracht."

Het symposium vindt plaats op 20 september in de Bethehelkerk in Veenendaal. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Aanmelden: CHE

Bron: CHE

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons