s.Preek! Krijn de Jong | Ga er op uit! Heb lief!

"Het grootste gebod is ook het grootste geheim."

in Christelijk Nieuws

"Als we willen dat mensen geraakt worden of in beweging komen, dan is het allereerst nodig dat we zèlf bewogen zijn, dat we liefhebben en er op uit gaan", stelt Krijn de Jong in zijn videoblog. Het allergrootste gebod wat Jezus gaf (Heb lief!) is daarmee ook het allergrootste geheim om mensen te raken., stelt Krijn. Bekijk zijn videoblog!

Krijn de Jong werkt freelance voor stichting Tot Heil des Volks. Jarenlang heeft Krijn in Amsterdam in de verslavingszorg gewerkt. Krijn is ook actief in het rondleiden van mensen in Amsterdam om hen met een bewogen hart anders te laten kijken naar de stad die hem zo dierbaar is.

Lees ook de blog van Krijn over het grote geheim in hulpverlening: de liefde!

 De zorg
Met zorg, passie en professionaliteit werken honderdduizenden mensen in de gezondheidszorg. Zij leveren elke dag een bijdrage aan de zorg. Hun inzet motiveren zij veelal met "iets te willen betekenen voor de ander". Velen van hen zijn christen en vinden hun inspiratie in hun geloof. De Stichting Christen in de gezondheidszorg wil christenen die werkzaam zijn in de zorg bij elkaar brengen.

Congres
Om elkaar te motiveren en te inspireren om verantwoordelijkheid te blijven nemen en zorg te dragen voor de kwetsbare naaste. De stichting organiseert één keer per jaar een congres als plaats voor ontmoeting, verdieping en inspiratie. Een congres met afwisselende programma met o.a. plenaire inleidingen door topsprekers, workshops, vieringen en gebed, cultuur en muziek. Daarnaast steeds meer activiteiten om "Geloof in zorg!" tot een community te maken.

Vrijdag 3 oktober
Het vijfde congres vindt plaats op vrijdag 3 oktober 2014 op landgoed Zonheuvel in Doorn. Het thema is “Geloof je (nog) in de zorg?”

Neem alvast een kijkje op de Facebook pagina of volg het congres op Twitter.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons