SGP leest in Kamerdebat voor uit Bijbel

Van der Staaij las voor uit de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan

in Geloven

De algemene beschouwingen in de Tweede Kamer begonnen woensdag met gedoe over de Koran, net na middernacht las SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zijn collega's en alle bewindslieden voor uit de Bijbel.

Als één van de laatste sprekers schetste hij in zijn inbreng eerst een scenario waarin de ministerraad met een bijbelstudie begon. Van der Staaij las vervolgens voor uit de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De leden van het kabinet speelden in dit verhaal de hoofdrollen en reageerden verrast en verbaasd. ,,Al die tijd dat de barmhartige Samaritaan met zorgtaken bezig was, kon hij niet werken. Wat zou het Centraal Planbureau daar van vinden?", vroeg een de ministers in het verhaal zich af. ,,Die Samaritaan nam gewoon zijn verantwoordelijkheid. Dat is nou de participatiesamenleving, waar we het al een jaar over hebben'', citeerde Van der Staaij premier Mark Rutte.

Volgens de SGP-voorman moet de overheid niet de barmhartige Samaritaan zijn, maar wel ouders, mantelzorgers en vrijwilligers steunen. ,,Elke mens is onze naaste.''

Op kosten van de Staten-Generaal is de bijbel ooit nog eens vertaald, bracht Van der Staaij Kamer, kabinet en de andere aanwezigen in herinnering.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons