SGP en Arie Slob woest over oneigenlijk verwijt aan christelijk scholen

Wetsvoorstel is bom onder vrijheid van onderwijs vindt SGP

in Christelijk Nieuws

Volgens PvdA-Kamerlid Ypma weigeren christelijke scholen achterstandsleerlingen nu soms op oneigenlijke gronden. Ze vindt dat de scholen op die manier hun levensovertuiging misbruiken om moeilijke leerlingen buiten de deur te houden, meldt de NOS. ChristenUnie-leider Slob is "hogelijk verbaasd" en wil weten hoe vaak het gebeurt dat kinderen op oneigenlijke gronden worden geweigerd.

Volgens Slob is het plan een oplossing voor een niet bestaand probleem. Hij benadrukt dat de vrijheid van onderwijs in de Grondwet is geregeld. "Als scholen daar misbruik van maken, kunnen ze door de rechter op de vingers worden getikt." De SGP noemt het plan een bom onder de vrijheid van onderwijs.

De kwestie wordt volgende week in de Kamer besproken.

Lees meer bij de NOS.

Foto: ANPfoto

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons