Predikant start online inkijkje in zijn leven

'Online fotoweekboek als een soort gereformeerde Man Bijt Hond'

in Christelijk Nieuws

Deeltijd-predikant Maarten Boersema (27) van de gereformeerde kerk uit Blije-Holwerd is begonnen met het online fotoproject 'Blije kerk'. Via een website houdt hij een ‘fotoweekboek’ bij van zijn leven en werk in Noord-Friesland. Elke week plaatst hij minimaal één foto.

Met zijn initiatief hoopt Boersema op een verrassende manier verdieping en achtergrond te geven bij een ‘onbekend stuk’ Nederland, namelijk het leven van een dorpspredikant en het dorpsleven in een krimpregio.

Van dorpsfeest, tot begrafenis
De onderwerpen van de foto’s worden ingegeven door het leven en zijn dan ook divers en uiteenlopend. Van een portret van een gemeentelid die boer is, tot spelende kinderen op het kerkplein. Van een dorpsfeest, tot een begrafenis. Van een catechisatieles tot gemeenteleden die werken in de moestuin bij de kerk.

'Gereformeerde Man Bijt Hond'
"Ik vind het mooi om het leven van alledag, het dagelijks leven van normale mensen in alle eenvoud in beeld te brengen", zegt Boersema in het Nederlands Dagblad. "Iemand zei dat mijn site een soort gereformeerde Man Bijt Hond is. Zien hoe anderen vorm geven aan hun leven doet iets met onszelf. Daar genieten we van en dat zet ons aan het denken."

Bron: Blijekerk.nl 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons