Plaisier: "verlangen dat PKN en RKK één kerk worden"

Groeien in eenheid vraagt voortdurende samenwerking

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil meer gaan samenwerken met de katholieke kerk. "Mijn verlangen is dat er uiteindelijk 1 kerk komt", zegt Arjan Plaisier, secretaris van het bestuur van de PKN, in een interview met De Gelderlander.

(imported body)

De twee grootste kerken van Nederland werken nu al samen bij het produceren van het tv-spektakel The Passion, ieder jaar met Pasen, en bij de jaarlijkse collecte Kerkbalans. "Laten we bekijken hoe we samen nog meer dingen kunnen doen", zegt Plaisier in een interview met deze krant.

"We kunnen nog wat stapjes zetten in die samenwerking. Het is ook nodig in deze tijden van Bijbels analfabetisme." Zowel de katholieke als de protestantse kerk kampen met een leegloop: minder gelovigen, minder kerkgebouwen en minder inkomsten.

Bisschop van Rotterdam, Hans van den Hende, in de katholieke kerk belast met de samenwerking tussen christelijke kerken, stelt dat 'in plaatselijke parochies al tal van activiteiten in samenwerking met een PKN-gemeente gebeuren'. "De eenheid die Christus wil, is een opdracht aan ons om in beweging te blijven. Groeien in eenheid vraagt voortdurende samenwerking, bijvoorbeeld door samen op te trekken in gebed."

Bron: De Gelderlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons