Nederlandse zendeling gered van vloed India

Al honderden omgekomen door overstromingen

in Christelijk Nieuws

Het Indiase leger heeft een 80-jarige Nederlandse missionaris gered die verzwolgen dreigde te worden door de overstromingen in Kasjmir. Dat heeft het Aziatische katholieke persbureau UCAN vrijdag gemeld.

De missionaris van Mill Hill in Londen, Jim Borst, werkt al meer dan 50 jaar in India en is overgebracht naar New Delhi. Een Indiase non die samen met hem is gered, vertelt over hun hachelijke avontuur: ,,We zagen voor onze ogen huizen instorten. Mensen en dieren, dood en levend, spoelden gewoon weg. Het geschreeuw van kinderen en vrouwen was hartverscheurend''.

Borst zelf vertelde dat hij en de non zondag naar de tweede verdieping waren gevlucht van zijn huis in Srinagar, bij de rivier Jhelum. Militairen in een boot brachten de twee maandag in veiligheid.

Volgens de non hebben zij en de Nederlandse missionaris de dood in de ogen gekeken en herstellen zij nog van dat trauma. ,,Binnen een half uur stond er 3 meter water op de benedenverdieping. We konden het water zien stijgen. Al die tijd vreesden we verzwolgen te worden''.

Door de overstromingen in India en het naburige Pakistan zijn honderden mensen om het leven gekomen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons