Meriam Ibrahim geeft eerste interview op televisie

"Hetgeen waar ik schuldig aan ben is het leven van mijn leven zoals ik het wil"

in Christelijk Nieuws

Meriam Ibrahim heeft haar eerste interview gegeven, nadat ze bevrijd is uit de gevangenis in Sudan. Tijdens het interview sprak ze onder andere over haar tijd in de gevangenis, de islam en over hoe haar leven in Amerika is. "Dank u wel voor al de steun, maar ik heb uw gebed en steun nog steeds nodig"

Tijdens het interview met Fox News, vertelde Meriam onder andere over hoe zij moest bevallen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze zat vastgeketend aan een bed in een vieze gevangeniscel terwijl ze beviel van haar tweede kindje. Ook spreekt ze over hoe het met haar gaat nu ze in Manchester (New Hampshire) woont.
Ze heeft nog steeds moeite om zich aan te passen, nu ze niet meer in Sudan woont. "Sudan is het land waar ik geboren ben, waar mijn familie, vrienden en buren wonen. Ondanks alles ligt mijn hart daar," zegt Meriam, "Maar het is beter dan de gevangenis".

Vertrouwen
In de gehele gevangenisperiode was er één ding waar Meriam zich aan vasthield, namelijk haar geloof in God. "Ik vertrouwde op God. Het was mijn enige wapen in de gevangenis tegen de imams en andere moslimgeleerden," vertelt Meriam, "Als ik zou toegeven wist ik dat ik verloren zou hebben. Daarnaast was bekering onmogelijk, omdat het niet waar is. Ik ben geen moslim en ook nooit geweest, ik ben vanaf mijn geboorte al christen." 

Vele Meriams
Volgens Meriam zijn er nog veel meer mensen in Sudan die lijden. Voor deze mensen, en vooral vrouwen en kinderen, wil ze zich dan ook inzetten. "Ik wil de vrijheid van godsdienst bevorderen. Ik heb mijn leven op het spel gezet voor de vrouwen in Sudan, ik ken hun lijden in het dagelijkse leven en hun ontberingen in de gevangenis."

Bekijk het gehele interview met Meriam Ibrahim.

<script type="text/javascript" src="http://video.foxnews.com/v/embed.js?id=3786732614001&w=466&h=263">

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons