Mercy Ships reist nu af naar Madagaskar

Gratis operaties aandoeningen, tumoren, staar en vergroeide ledematen

in Christelijk Nieuws

Medische hulpverleningsorganisatie Mercy Ships is met haar ziekenhuisschip Africa Mercy onderweg naar Madagaskar, op uitnodiging van de regering van het eiland. Plannen om naar West-Afrika af te reizen, zijn uitgesteld in verband met de uitbraak van het ebolavirus.

(imported body)

Eind oktober wordt het schip verwacht in de belangrijkste havenstad van Madagaskar, Toamasina. Hier zal Mercy Ships tot half 2015 actief zijn, onder meer door het verrichten van gratis operaties aan de armsten in Afrika die te kampen hebben met aandoeningen als tumoren, staar en vergroeide ledematen.

Daarnaast draagt Mercy Ships, in samenwerking met de regering, bij aan de verbetering van de medische infrastructuur door lokale medici te trainen. Madagaskar staat in de 'Human Development Index' op plaats 155 van 187 landen. Op de 10.000 inwoners zijn niet meer dan 2 artsen en 3 ziekenhuisbedden beschikbaar.

Directeur van Mercy Ships Holland, Arjen van der Wolf: "Aangezien we met ons ziekenhuisschip niet in staat zijn om ebola te bestrijden, maar verspreiding juist eerder in de hand zouden werken met de komst van ons schip, hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten alle reizen naar West- en Centraal-Afrika uit te stellen en de risicovolle landen te mijden. We zijn dan ook dankbaar dat de regering van Madagaskar ons heeft uitgenodigd, zodat we daar hulp kunnen bieden aan de allerarmsten."

Het land heeft al eerder een beroep gedaan op Mercy Ships: in 1996 bezocht het vorige ziekenhuisschip, Anastasis, de eiland-natie.

Bron: Mercy Ships

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons