'Mars voor Jezus' in Wenen trekt 12.000 deelnemers

Initiatiefnemers tonen grote eenheid van christenen in Wenen

in Mediatips

Zo'n 12.000 mensen hebben zaterdag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen aan de 'Mars voor Jezus' deelgenomen. Hiermee wilden zij laten zien dat hun aan "de eenheid van christenen in Wenen en omgeving veel gelegen is". Deelnemers droegen spandoeken met teksten als 'Jezus houdt van Wenen' en 'Jezus redt'.

De mars rond de binnenstad van Wenen was georganiseerd door de interkerkelijke beweging "Christenen in Wenen". Vanuit de beweging vonden eerder ook initiatieven plaats in Kiev, Berlijn of Miami.

De rooms-katholieke geestelijke Nikolaus Krasa uit Wenen merkte op er blij mee te zijn "dat een dergelijk geloofsgetuigenis in onze stad mogelijk is en we niet voor lijf en leden hoeven te vrezen, zoals zoveel christenen in deze wereld."

Foto: Facebook.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons