Honderden predikanten op de foto op de Dam

Unieke fotoactie maandag bij PKN predikantendag

in Christelijk Nieuws

Er is zeer veel belangstelling voor de eerste landelijke Predikantendag van de Protestantse Kerk in Nederland. Vast niet alleen vanwege de bijzondere fotoactie die gepland staat voor de maandagmiddag. Het programma mag er ook zijn.

(imported body)

Hoofdspreker is theoloog dr. Alister McGrath. Er komen zeker vijfhonderd voorgangers naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam, zo laat de Protestantse Kerk weten. De dag vindt plaats in het kader van tien jaar Protestantse Kerk in Nederland. Er zijn lezingen en ook tal van workshops.

Foto
's Middags houdt de Protestantse Kerk nog een bijzondere actie. Rond vier uur worden alle predikanten, al dan niet in toga, gefotografeerd bij het monument op de Dam.

"Honderden predikanten op de Dam in Amsterdam, tussen de Amsterdammers, dagjesmensen en toeristen. Als gezichtsbepalend beeld van de Protestantse Kerk anno 2014", aldus woordvoerder Marloes Nouwens-Keller.

Toekomst
Alister McGrath, hoogleraar Science and Religion, University of Oxford, geeft een lezing over de toekomst van het Protestantisme en de rol van de predikant daarbinnen.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons