'Hand van God' ontmoet paus bij interreligieuze voetbalwedstrijd

Wereldsterren in actie voor wereldvrede en kinderen in risicogebieden

in Christelijk Nieuws

In Rome werd maandag de ‘wedstrijd voor de vrede’ georganiseerd. Het doel van de interreligieuze voetbalwedstrijd was om wereldvrede te promoten en geld in te zamelen voor kinderen in risicogebieden. Voorafgaand aan de wedstrijd ontmoette paus Franciscus 50 voetballers, onder wie Diego Maradona, bekend van het ‘Hand van God’ doelpunt tijdens het WK in 1986.

Voertuigen van de vrede
Naast Maradona waren ook de katholieke Lionel Messi, de boeddhist Roberto Baggio en de moslim Zinedine Zidane van de partij. Duizenden mensen waren in het Olympisch stadion van Rome om de wedstrijd bij te wonen. “Godsdiensten zijn geroepen om voertuigen van de vrede zijn en nooit van haat", zei paus Franciscus voor aanvang van de wedstrijd. "Religie en sport kunnen samenwerken om een tijdperk te bevorderen waarin mensen nooit meer het zwaard tegen de ander zullen opnemen”.

'Hand van God en van de paus'
De 'wedstrijd voor de vrede' eindigde uiteindelijk in 6-3 in het voordeel van de Pupi foundation, een team genoemd naar de organisatie die zich inzet voor arme en hulpbehoevende kinderen. Over de ontmoeting met paus Franciscus zei voetballegende Diego Maradona: “Vandaag werden twee machten samengebracht, de hand van God en die van de paus”, zei Maradona. “Paus Franciscus is veel meer dan Maradona. Hij is de echte ster. Ik ben opgegroeid zonder de kerk, omdat ik dacht dat de kerk niet genoeg doet voor de armen. Met Franciscus is het anders.”

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/o6j1-gbWN6A?rel=0&showinfo=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons