Grootste kerk in Barneveld is te klein

Kerkenraad zoekt naar oplossingen

in Christelijk Nieuws

Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) kampt met ruimtegebrek in Barneveld. De Hoeksteen, met 2550 zitplaatsen het grootste kerkgebouw van Barneveld, is zes jaar na de opening al te klein. Als noodoplossing creëert de gemeente wekelijks extra plaatsen.

Grootste kerkgebouw

De kerkenraad denkt momenteel na over een oplossing. Opties zijn uitbreiding van het gebouw aan de Vellerselaan of het oprichten van een satellietgemeente. "Niets doen is geen optie. Zeker met de extra groei door de bouw in Veller is dit niet vol te houden", aldus koster Wouter Hazeleger.

Ondanks de investering en de enorme omvang stuit de gemeente nu al op de grenzen van De Hoeksteen. "Momenteel hebben we 3500 leden. Dat aantal hadden we pas in 2030 verwacht te bereiken."

Het kerkgebouw is het op één na grootste kerkgebouw van Nederland, gemeten naar het aantal zitplaatsen. Alleen het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Opheusden is met 2.850 zitplaatsen iets groter.

Foto: Wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons