Eerste boek paus Franciscus vanaf vandaag te koop

"Deze paus is een doener"

in Christelijk Nieuws

Gisteren was kerkhistoricus Paul van Geest te gast bij Dit is de Dag Radio. Hij sprak daar over het nieuwe boek van de paus genaamd 'De kerk van barmhartigheid'. Het boek bevat uitspraken en geschriften van paus Franciscus zelf, waaronder zijn beroemdste uitspraak "wie ben ik om te oordelen".

"De kerk moet geen muren hebben, maar zo uitnodigend mogelijk zijn. Zij moet handen hebben om zich uit te strekken naar de armen", zegt kerkhistoricus Paul van Geest bij ‘Dit is de Dag’. De kerk van paus Franciscus is een open gemeenschap, die openstaat voor de armen in lichamelijke en geestelijke zin.

Doener
Van Geest: "Deze paus is geen knappe denker zoals zijn voorganger paus Benedictus XVI. Dit is een pastoor, een doener, die weet hoe de hond van iedere parochiaan heet, een paus die ruikt naar zijn schapen. Deze paus zit niet op een leerstoel om dogma’s af te kondigen. Toen hij over homoseksuelen die oprecht op zoek zijn naar God zei ‘wie ben ik om te oordelen’, sprak hij als een mensenpaus, die weet wat er in ouders omgaat die praten met hun homoseksuele kinderen. Paus Franciscus actualiseert niet vanachter de tekentafel het geloof, maar hij wil duidelijk maken hoe wij met elkaar moeten omgaan", zegt Paul van Geest. Morgen verschijnt het boekje ‘De kerk van barmhartigheid’ met uitspraken en geschriften van paus Franciscus.

Het boek 'De kerk van barmhartigheid' is vanaf vandaag te verkrijgen in de boekenwinkels.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons