Drie kleine christelijke beurzen gaan samenwerken

in Mediatips

De christelijke beurzen Leven & Geloven, Kerk & Gemeente en Lees en Luister slaan de handen ineen. Deze evenementen worden voortaan gelijktijdig georganiseerd.

De Lees en Luisterbeurs is sinds 1978 een bekende christelijke beurs voor liefhebbers van boeken, muziek en andere producten die verkrijgbaar zijn in de christelijke boekhandel.

Leven & Geloven is een inspiratie-evenement voor christenen vol workshops, debatten, optredens en een beursvloer met bijna honderd christelijke bedrijven en organisaties. Naast Leven & Geloven en de Lees en Luisterbeurs, vindt in de Jaarbeurs tegelijkertijd de (vak)beurs Kerk & Gemeente plaats. Directeur Marco van de Wetering: “Het is een logische stap om deze drie beurzen te combineren en we verwachten hiermee een hoger bezoekersaantal te trekken dan voorgaande edities.”


Van de Wetering vervolgt: “Kerk & Gemeente wordt onder andere bezocht door beheerders en kerkelijk werkers. Deze groep enthousiaste en toegewijde mensen zijn eveneens geïnteresseerd in wat Leven & Geloven en de Lees en Luisterbeurs te bieden hebben.”

Nieuwe Traditie
Directeur Els de Jong-van Gurp van BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak: “De Lees en Luisterbeurs werd in 2013 geannuleerd vanwege een teruglopend aantal exposanten en bezoekers. Hiermee kwam een einde aan een jarenlange traditie. Sinds onze annulering werd de roep om een herstart steeds sterker. Door nu aan te sluiten bij Leven & Geloven krijgen we de kans om christelijk Nederland een brede en inspirerende beurs aan te bieden.”

Het eerste gezamenlijke evenement is op 20 en 21 maart 2015.

Lees meer: 
Leesenluister.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons