ChristenUnie Amersfoort wil fotoactie met moslims

De nieuwe selfie heet we-fie

in Christelijk Nieuws

De ChristenUnie in Amersfoort roept moslims en niet-moslims op om samen op de foto te gaan. Met zo'n zogenoemde we-fie, een variant op de selfie, hoopt de partij dat verschillende groepen in de samenleving tot elkaar komen, dat meldt RTV Utrecht.

(imported body)

Vorige week werd bekend dat een Amersfoorts gezin naar Syrië is afgereisd, waarschijnlijk om de extremistische organisatie IS te steunen. Dat heeft tot beroering geleid in Amersfoort. De ChristenUnie denkt dat veel moslims de aansluiting met Nederland zijn kwijtgeraakt.

De partij hoopt dat door het maken van foto's inwoners met elkaar in gesprek komen. "Door samen op de foto te gaan, doe je iets", zegt Gert Hunink van de ChristenUnie.

Hunink denkt dat mensen door het samen maken van foto's erachter komen dat lang niet alle moslims jihadgangers zijn. "Het ergste wat je kunt doen is wegkijken en hopen dat het overgaat".

De oproep van de ChristenUnie Amersfoort luidt: Zorg dat de vreemdeling geen vreemde meer is. Plaats bijvoorbeeld een ‘Wefie’, een selfie waarmee een Islamiet en een niet-Islamiet samen op de foto gaan, op Facebook of Twitter;

Bron: RTV Utrecht / foto: flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons