Brazilië: Mogelijk nieuwe president een evangelische vrouw

De evangelische kerk in Brazilië groeit enorm

in Christelijk Nieuws

Volgende week zijn er presidentsverkiezingen in Brazilië. En er is een grote kans dat de evangelische Marina Silva het gaat winnen van de huidige president Dilma Rousseff. Dit meldt de Huffington Post.

Op het moment is het een nek-aan-nekrace tussen Marina Silva en de huidige president Dilma Rousseff. The Huffington Post meldt dat wanneer Marina Silva de presidentsverkiezingen zal winnen dit een historisch keerpunt is voor het grootste katholieke land ter wereld. 

Brazilië
In Brazilië wonen circa. 200 miljoen mensen. Ongeveer 65 procent van de bevolking is katholiek. Het aantal evangelischen was in 2010 22 procent, maar dit percentage wordt steeds groter. De stroming krijgt niet alleen steeds meer aanhangers, maar ook meer macht.
De evangelische kerk is vooral doorgedrongen bij de Brazilianen die in de stad wonen en profiteren van de economische welvaart. Zij eisen steeds meer inspraak in de politiek.   

Rousseff
De huidige president Dilma Rousseff gebruikt God ook veel in haar campagne. Daarnaast gebruikt ze de Bijbel voor inspiratie om een belangrijke politiek besluit te nemen. Rousseff gaat zelf naar een pinkstergemeente.   

Uit recente statistieken blijkt dat wanneer de twee vrouwen tegenover elkaar komen te staan, dat 54 procent van de evangelischen stemt op Silva. 

 

Foto: Nelson Almeida

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons