Bemoedig Irakese christenen

'Gave' ontwikkelt bemoedigingskaart

in Christelijk Nieuws

Om Irakese en Syrische vluchtelingen in Nederland te bemoedigen, roept Gave op te bidden voor deze personen. Gave heeft hiervoor een speciale ansichtkaart ontwikkeld om hen te bemoedigen.

In de afgelopen maanden is de IS-macht opgerukt en laat een spoor van dood en verwoesting achter. Christenen en Yezidi’s worden in Irak en Syrië zonder pardon gruwelijk vermoord. Asielzoekers uit deze landen zijn bang voor de situatie van hun geliefden. Voortdurend zijn ze vanuit Nederland in contact met hun familie in Irak en Syrië.

De beelden en berichten die ze doorkrijgen via whatsapp zijn vaak veel gruwelijker dan die de media ons laat zien. Asielzoekers doen wat ze kunnen: geld sparen voor voedselhulp, mogelijkheden onderzoeken voor een vlucht van hun familie en vooral bidden, veel bidden. Gave roept Nederlandse christenen op om voor hen te bidden. Voor deze mensen, die in veel gevallen ook christen zijn, is het heel belangrijk dat ze niet alleen zijn in hun diepe ongerustheid.

Bid dat het geweld van IS stopt, bid voor troost, voor helpende handen voor hun familie op de vlucht. Door de vluchtelingen een kaart te sturen laat u zien dat u met hen meeleeft. De kaarten zijn bij Gave te bestellen (via www.gave.nl/WeAreN). Na invullen van een bemoedigende tekst, kunnen ze terug naar Gave. Gave zorgt voor de verspreiding onder asielzoekers. De kaartenactie is gekoppeld aan #WeAreN. Samen met andere organisaties zoals Open Doors, de 4e Musketier en SDOK werkt Gave mee aan dit initiatief. Vanuit dit platform willen we christenen in Nederland oproepen zich solidair te verklaren met hun geloofsgenoten in Irak en Syrië en ook hun familie in Nederland. Via de campagne #WeAreN, worden christenen opgeroepen door gebed, actie en het dragen van het Nasrani-teken hun verbondenheid te uiten (zie www.WeAreN.nl).

Bron: Gave.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons