Augustanakerk in Amsterdam gaat sluiten

De kerk is genoemd naar de Augsburgse geloofsbelijdenis (Confessio Augustana) van 1530.

in Christelijk Nieuws

De karakteristieke Augustanakerk aan de Erasmusgracht in Bos en Lommer sluit per januari van het volgende jaar haar deuren. Aanleiding voor dit besluit zijn de ontwikkelingen in de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam.

(imported body)

Die heeft besloten om de lutherse gemeenschap van de Augustanakerk samen te voegen met de gemeente van de Oude Lutherse Kerk op het Spui. De leden van de Protestantse Kerk Amsterdam, ook betrokken bij de Augustanakerk, oriënteren zich op de toekomst.

De gemeenschap die samenkomt in de Augustanakerk bezoekt dit najaar op een aantal zondagen andere kerken, om te zien of zij zich bij een van die kerken kan aansluiten. Eind november wordt hierover een besluit genomen. Het gebouw uit 1957 is ontworpen door de architect Ferdinand B. Jantzen. De kerk is genoemd naar de Augsburgse geloofsbelijdenis (Confessio Augustana) van 1530.

Wat er met het kerkgebouw zal gebeuren is nog niet duidelijk. De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam zoekt naar een passende bestemming. De laatste kerkdienst is op zondag 4 januari 2015.

 

Bron: HetGoedeLeven
Foto: Wikicommons 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons