Alpha-cursus wil vanmiddag wereldwijd trending topic zijn

#tryalpha = ludieke actie aan begin van startmaand Alpha-cursus

in Christelijk Nieuws

Gaat het lukken om trending topic te worden op Twitter? Alpha Nederland sluit aan bij de wereldwijde actie om aandacht voor de Alpha-cursus te vragen. September is de startmaand van veel cursussen en zo ook voor de kennismakingscursus voor christelijk geloof.

Daarom aan iedereen de oproep om klokslag 16:00 twitterberichten te versturen met #tryalpha. Wereldwijd roept Alpha haar volgers en sympathisanten op om dit te doen. Benieuwd of het lukt om trending topic te worden? Bekijk de resultaten.

Kennismaking
In een Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks komt een groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door.

Al 20 jaar
De Alpha-cursus is al in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maarliefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Studenten, jongeren en ondernemers
Studenten, jongeren businessmen & -women kunnen op hun eigen manier kennis maken met het christelijk geloof. Er is StudentAlpha voor studenten en Youth Alpha voor jongeren, BusinessAlpha voor ondernemers en Alpha op de werkplek voor medewerkers van bedrijven en organisaties.

YouthAlpha.nl
StudentAlpha.nl
BusinessAlpha

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons