600 aanvallen op moslims en christenen in India

Christelijke leiders verenigen zich om hun stem te laten horen.

in Christelijk Nieuws

In de eerste honderd dagen van de nieuwe Indiase regering van minister-president Modi zijn er meer dan 600 aanvallen geweest op moslim- en christenminderheden. Dat meldt de stichting Open Doors. Christelijke leiders verenigen zich om hun stem te laten horen. De nieuwe regering onder leiding van de BJP-partij, bekend om haar hindoeïstisch nationalisme, kwam op 26 mei aan de macht.

Op 2 september kwamen vijftig christelijke leiders en advocaten bij elkaar in New Delhi. Samen overlegden ze hoe ze aandacht kunnen vragen voor het ‘complot’ achter dit geweld. Twee dagen later kondigde de groep aan dat ze een rapport getiteld ‘Minderheden tijdens 100 dagen Modi’ gaan uitbrengen. In het rapport willen ze gedetailleerd verslag doen van het geweld tegen minderheidsgroepen, onder wie christenen en moslims.

Ook kondigden de christelijke leiders aan dat er op 2 oktober een conferentie over dit thema wordt gehouden. Deze datum valt samen met de Indiase feestdag ter ere van de geboorte van Mahatma Gandhi. Op 4 oktober wordt een demonstratie in New Delhi georganiseerd. Deze plannen kwamen in een stroomversnelling na twee recente incidenten in Uttar Pradesh, een deelstaat ten oosten van de hoofdstad New Delhi.

Dominee Richard Howell, algemeen secretaris van de Evangelical Fellowship of India (EFI), meldde dat EFI alle geweld tegen christenen in kaart brengt.

Bron: Open Doors 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons