Ter dood veroordeelde Sudanese in VS

in Christelijk Nieuws

De Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, is aangekomen in de Verenigde Staten. Mariam Yahya Ibrahim Ishaq arriveerde donderdag (lokale tijd) op de luchthaven van Philadelphia, waar ze werd ontvangen door burgemeester Michael Nutter.

"Het is erg duidelijk dat ze een ongelofelijk sterke vrouw is", zei Nutter naderhand tegen verslaggevers. De burgemeester gaf Ishaq en haar familie een speelgoedversie van de Liberty Bell: een historische klok die symbool staat voor vrijheid.

Ishaq kan terecht bij familie in Manchester (New Hampshire). Daar wordt ze vermoedelijk met open armen ontvangen. "Ik ben zo blij", jubelde haar zwager Gabriel Wani in een telefonisch interview. "Ik wacht hier al heel lang op."

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons