"Robin Williams had veel belangstelling voor God en religie"

Ted Baehr vertelt over de zoektocht van overleden Hollywood-komiek

in Christelijk Nieuws

De legendarische Hollywood-komiek Robin Williams is deze week op 63-jarige leeftijd overleden. De acteur beroofde zichzelf van het leven. Ted Baehr, voorzitter van de chistelijke film en televisie-commissie, geeft in een interview met de Christian Post aan dat Williams met een ernstige depressie te maken had. "Williams was zeer geïnteresseerd om de betekenis van het leven te ontdekken", zegt Baehr. "Hoewel de acteur hulp zocht binnen verschillende christelijke faciliteiten, heeft hij nooit de innerlijke vrede gevonden waar hij wanhopig naar op zoek was".

Baehr, die Williams vaak voor diverse interviews sprak, zegt dat de drugsproblemen waar Williams mee kampte "werkelijke demonen waren, waardoor hij werd gevangen". Williams had volgens hem veel belangstelling voor God en religie. "Ik denk persoonlijk niet dat hij tot Jezus is gekomen, omdat wanneer je tot Jezus komt, je leven totaal veranderd. Ik denk niet dat hij echt vrij is geworden".

"Tijdens een interview in 1999 spraken we over hoe zijn vader in een traditionele kerk was opgegroeid en zijn moeder met de christenwetenschap. We hadden dus een aantal dingen in gemeen om over te praten. We spraken over de werkelijkheid van Jezus en over de fantasie van de christenwetenschap. Williams was zeer geïnteresseerd om de betekenis van het leven te ontdekken."

In het verleden sprak Williams openlijk over zijn strijd tegen een ernstige depressie, alcohol en cocaïne en dat hij in een revalidatiecentrum was opgenomen. "Ondanks zijn roem en succes was Williams nooit echt gelukkig", zegt Baehr. "Ik denk dat veel mensen in de entertainment-industrie, met dezelfde achtergrond als Robin gebed nodig hebben".

Bron: The Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons