Protest asielzoekers vluchtkerk Den Haag

Uitgeprocedeerde asielzoekers voeren actie bij stadhuis

in Christelijk Nieuws

Uitgeprocedeerde asielzoekers die al lange tijd verblijven in de Vluchtkerk aan de Sportlaan hebben maandag actie gevoerd bij het stadhuis, dat meldt Den Haag FM op zijn website.

Om exact 12.00 uur, toen de maandelijkse test met de alarmsirenes werd gehouden, lieten de vluchtelingen "de bewoners van Den Haag zien in wat voor alarmerende situatie zij zitten". Ze deden dat door met krijtstrepen de contouren van lichamen op de grond te tekenen. De situatie in hun thuislanden zoals Irak en Afghanistan wordt steeds gevaarlijker, waardoor ze zeggen niet terug te kunnen naar hun land. Bovendien moeten de asielzoekers op 1 september de kerk verlaten. Een door de gemeente aangeboden alternatieve ruimte aan de Zilverstraat is door hen afgewezen.

Voor de actie bij het stadhuis had een van de vluchtelingen een kunstwerk gemaakt van drie meter hoog, om zo de wankele positie van de vluchteling uit te beelden. Maar het beeld bleek te groot om mee te nemen. Wel werd de wand beplakt waarop het nieuwe logo van de gemeente staat. Elise Leijten van de organisatie Recht Op Bestaan maakt zich hard voor de vluchtelingen en hoopt dat de vluchtelingen gebruik kunnen maken van andere kerken die op dit moment leeg staan.

Bron: Den Haag FM

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons