Paus moedigt jongeren aan om over Jezus te spreken

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft jongeren opgeroepen om geen tijd te verliezen met nutteloze dingen en heeft hen aangespoord om met leeftijdsgenoten over Jezus te praten. Hij deed zijn aanmaning dinsdagavond tijdens een ontmoeting op het Sint-Pietersplein met 50.000, vooral Duitse misdienaars.

De paus, die met groot enthousiasme werd onthaald en die ook enkele woorden in het Duits sprak, hecht net als zijn voorgangers groot belang aan de ministrantenwerking, omdat die jongeren vaak op weg zet naar het priesterschap.

Franciscus moedigde de jongeren aan om hun vrije tijd nuttig te gebruiken en om die niet te verliezen met nutteloze dingen als chatten op internet, gsm of tv-series. De paus maakt geen bezwaar tegen de technologische vooruitgang, maar hij benadrukte dat wij daardoor te vaak het essentiële uit het oog verliezen. Bij zijn antwoorden op de vragen van 2 jongens en 2 meisjes stimuleerde hij de jongeren om met leeftijdsgenoten over Jezus te praten, "niet enkel in de parochie, maar vooral ook elders."

Paus Franciscus erkende dat het voor jongeren niet altijd eenvoudig is om misdienaar zijn te verzoenen met andere activiteiten. "Maar voor de menselijke en culturele groei zijn ook buitenkerkelijke activiteiten nodig. Daarvoor moet men zich een beetje organiseren." Vrijheid is een geschenk van God. "Maar ze vereist oriëntering en regels, omdat zij anders tot een vorm van slavernij dreigt te leiden."

De misdienaars zijn nog tot 8 augustus met hun bisschoppen op bedevaart in Rome. De jongeren van 13 tot 27 jaar zijn afkomstig uit 26 Duitse bisdommen, evenals de Oostenrijkse bisdommen Wenen en Linz en Letland. Naast de liturgische vieringen staan ook ontmoetingen, een uitstap naar Assisi en een bezoek aan de catacomben en andere belangrijke monumenten in Rome op het programma.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons