Paus Franciscus getroffen door familiedrama

Paus geeft zelf aan 'niet lang meer te leven te hebben'

in Christelijk Nieuws

Bij een verkeersongeluk in Argentinië zijn drie familieleden van paus Franciscus omgekomen. Dat meldt de Argentijnse politie aan persbureau AFP. Het gaat om twee achterneefjes en hun moeder.

De slachtoffers zijn een baby van 8 maanden en een 2-jarige peuter en hun moeder. De vader van het gezin, een neef van de paus, raakte zwaargewond bij het ongeluk. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend.

Het tragische nieuws komt enkele uren nadat de 77-jarige Franciscus bekend maakte dat hij verwacht zelf nog maar twee a drie jaar te leven te hebben. Franciscus sluit niet uit dat hij mogelijk zal aftreden als hij de kracht niet meer heeft. Hij is dankbaar is voor alle tijd die hij nog krijgt als paus. 'Ik doe het wel wat kalmer aan, ik slaap wat meer, ik luister naar muziek, lees boeken', aldus de kerkleider. 'Ik probeer te denken aan mijn zonden en mijn fouten om niet te trots te worden. Want ik weet dat het niet heel lang zal duren. Nog twee a drie jaar en dan ga ik naar het huis van de Vader.'

Bron: De Telegraaf/Nu.nl/Tijd.be

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons