Paus belt met ouders van James Foley

Ouders van vermoorde Amerikaanse fotograaf ontvangen steunbetuiging

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft de ouders van de vermoorde Amerikaanse fotograaf James Foley gebeld om zijn condoleances over te brengen en steun te betuigen. Dat maakte een woordvoerder van het Vaticaan vrijdag bekend.

(imported body)

Dondermiddag sprak de paus uitvoerig met Diane en John Foley. Een vriend tolkte voor de ouders, zodat zij de Spaanssprekende paus konden verstaan. "Het was een heel lang, intensief gesprek", aldus de woordvoerder van het Vaticaan.

James Foley werd in Syrië ontvoerd en is onthoofd door een strijder van de Islamitische staat. De terreurorganisatie bracht deze week een video uit van de onthoofding.

"De onthoofding van onze zoon herinnert ons aan Jezus", vertelde Diane Folley, de moeder van de journalist. "Christus was liefdevol en goed. James begon steeds meer op Hem te lijken". Diane en John Foley geloven dat James zijn lot had aanvaard, voordat hij werd onthoofd. De ouders, katholieke christenen, geloven dat hij "een martelaar voor de vrijheid" was, zo zeiden ze op een korte persconferentie.

Bron: ANP/EO Geloven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons