'Onverwoestbare' Bijbel te koop

Bijbel is watervast en kan tegen vuil

in Geloven

Forever Publishing, een uitgeverij uit New York (VS), brengt de zogenaamde 'Forever Bible' ('Voor-altijd-Bijbel') uit. Dat meldde de Duitse christelijke nieuwsdienst Idea maandag. De Bijbel is watervast, bestand tegen vuil en allerhande vloeistoffen en is zelfs opgewassen tegen overmatig gebruik.

(imported body)

Voor de productie van de speciale Bijbel wordt gebruik gemaakt van de modernste nanotechnologie, in plaats van het traditionele papier dat uit hout wordt gewonnen. Volgens uitvinder, Jared Casey, bestaat de Bijbel uit papier met synthetische vezels. Daardoor is hij 24 keer sterker dan normaal papier. Tijdens een demonstratie werden onder meer ketchup, koffie en chocoladesiroop op een Bijbelexemplaar gemorst. Daarna werd de Bijbel zonder problemen met water afgespoeld en zuiver gemaakt.

De makers van de 'Forever Bible' zeggen dat de Bijbel niet is bedoeld om binnen op de plank te blijven staan, maar om mee naar buiten te nemen, de wereld in. "De bladzijden zullen schoon en heel blijven."

De Bijbel zal verkrijgbaar zijn in uitgaven van de King James Version, de New International Version en de Engelse standaard-Bijbel. Een Bijbelexemplaar kost 40 tot 60 dollar. Forever Publishing beklemtoont dat het zijn Bijbel niet op de markt brengt om winst te maken, maar om de Bijbel een zo ruim mogelijke verspreiding te geven. Nog voor de kerst worden de eerste exemplaren verzonden.

Bekijk hier een video van de 'Forever Bible':

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/iJXo4Hud3f8?rel=0" frameborder="0" width="480" height="270"></iframe>

Bron: IKON/Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons