Missionarissen wijken niet voor ebola

Groot risico op infectie

in Christelijk Nieuws

Zes Augustijner missionarissen blijven in Sierra Leone ondanks het risico om er met het ebolavirus besmet te raken, zo meldt Katholiek Nieuwsblad. De zes blijven in het land om hun missie voort te zetten.

(imported body)

De zes – vier Filipijnse en twee Spaanse missionarissen –blijven in het land om de bevolking in Sierra Leone moed te geven en nabijheid. Ook helpen zij bij de bestrijding van het ebolavirus, zo maakte Fr. Lauro Larlar, de Filipijnse provinciaal van hun orde bekend.

De missionarissen, die tussen de 27 en 60 jaar oud zijn – werken in twee parochies in het bisdom Makeni in het West-Afrikaanse land. Dat is een van de gebieden waar het ebolavirus zich het hardst verspreid. Het risico op infectie met het virus is er dus groot.

Meer dan duizend mensen zijn inmiddels aan de ziekte bezweken. Het aantal mensen dat getroffen wordt door de epidemie is echter veel groter. De VN schat dit aantal inmiddels op een miljoen mensen in Guinee, Liberia, Nigeria en Sierra Leone De VN heeft zelf besloten om ook haar werkers in de landen te houden. 

De beslissing van de missonarissen om in Sierra Leone te blijven namen de zes na overleg met de apostolisch administrator van het bisdom Makeni. "Ze geloven dat ze meer kunnen doen door bij de mensen te blijven", zei Larlar. "Mensen die besmet zijn met het virus krijgen het gevoel dat ze begeleid worden, dat de kerk met hen mee lijdt en dat de kerk voor hen werkt."

Een Spaanse priester die in Liberia besmet was geraakt met ebola, overleed half augustus. Behandeling in Spanje mocht niet baten.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons