Mis in Hilversumse kerk over vliegramp op tv

De eucharistieviering zondag rechtstreeks op televisie te volgen bij Omroep RKK

in Christelijk Nieuws

De eucharistieviering in de Sint Vituskerk in Hilversum is zondag rechtstreeks op televisie bij Omroep RKK. Tijdens de mis zal voorganger pastoor Jules Dresmé ingaan op de rouw en het verdriet na de vliegtuigramp in Oekraïne. Voor de viering begint zendt RKK ook een geloofsgesprek met Dresmé uit over boosheid, veroordeling, omarming en troost.

In de Sint Vituskerk is op zondag 17 augustus ook een algemene herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp. Deze bijeenkomst is voor zover de gemeente donderdag wist niet op tv te zien. Hilversum is samen met de nabestaanden nog bezig om de herdenking in te vullen. Aan de algemene herdenking gaat een stille tocht door Hilversum vooraf. Omdat de gemeente heel veel belangstelling voor deze tocht en de bijeenkomst verwacht, wordt een deel van het centrum van Hilversum volgende week zondag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Hilversumse kerk is volgens de parochie ondertussen een 'centrum van rouw' geworden. Vele duizenden mensen hebben de condoleanceregisters in de kerk al getekend. De Mariakapel in de kerk dient in elk geval tot 17 augustus als herdenkingskapel en is elke dag open.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons