Iran wil Iraakse christenen helpen

Duizenden christenen op de vlucht geslagen

in Christelijk Nieuws

Christelijke vluchtelingen uit Noord-Irak kunnen in Iran terecht. Dat meldde het Libanese staatspersbureau NNA op woensdag, die zich baseert op bronnen van de Iraanse ambassade in Bagdad.

(imported body)

De Iraanse ambassadeur Hassan Danayifar gaf na een bijeenkomst met Iraakse christenen aan dat zijn land bereid is om de nodige bijstand te verlenen. Hij sprak zijn spijt uit over het aanhoudende geweld van de IS-terroristen. Volgens Danayifar is Iran tevens bereid om ondersteuning te bieden bij de behandeling van Iraakse christenen die gewond zijn geraakt bij geweld door terro­risten.

Sinds de inname van Mosul door de fundamentalistisch-islamitische groepering IS is een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen. Duizenden christenen zijn op de vlucht geslagen. Paus Franciscus heeft de wereldleiders donderdag opgeroepen de ontheemden in het Arabische land bij te staan.

"De christenen hebben alles achter moeten laten, zelfs hun schoenen, en zij zijn op blote voeten op weg gegaan naar Koerdistan", aldus de chaldeïsche patriarch van Babylon volgens de Italiaanse krant la Repubblica. Paus Franciscus wil "een onophoudelijk gebed van de hele kerk om de Heilige Geest te vragen om de gift van de vrede".

Bron: IKON/ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons