Ierse priester sleept platencontract binnen met Youtube-hit

Ray Kelly boekt "buitengewone meevaller" na het zingen van 'Hallelujah'

in Mediatips

Een virale video op Youtube heeft de Ierse priester Ray Kelly (60) een platencontract bij Universal Music Ireland opgeleverd. Dat meldt 'The Irish Mirror'. In de massaal bekeken video is te zien hoe de priester een eigen vertolking van het nummer 'Hallelujah' zingt, tijdens een huwelijk in zijn thuisland. Nadat de video op Youtube werd geplaatst kreeg Kelly talloze aanvragen om meer huwelijken in goede banen te leiden.

"Iedereen had het over het filmpje", aldus Kelly. "Ik ben verbaasd door de massale reacties. Het is overal hét gespreksonderwerp en mijn foto was zelfs te zien op Times Square in New York."

Kelly en zijn nieuwe werkgever hopen nog voor de kerst een album uit te brengen. Vier nummers daarvan maakte hij zelf. De priester omschreef zijn onverwachte succes als een "buitengewone meevaller". "Het is net zoiets als iemand die de lotto wint. Plotseling veranderd hun leven voorgoed".

Bekijk hieronder de video van Ray Kelly en zijn 'Hallelujah'.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/XYKwqj5QViQ?showinfo=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons