Huizen van christenen gemarkeerd in Irak

Christenen gebruiken IS-brandmerk als geuzennaam

in Christelijk Nieuws

Radicale moslims markeren huizen van christenen in de Noord-Iraakse stad Mosul. Met spuitbussen wordt er de Arabische letter nun op gespoten, voor Jezus van Nazareth. De krant la Repubblica publiceert zaterdag foto's van gemarkeerde gebouwen.

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft grote delen van Noord-Irak veroverd. Zij stellen christenen voor de keuze: zich bekeren tot de islam, een speciale belasting betalen of gedood worden. Er zijn al meer dan 120.000 christenen op de vlucht geslagen.

Steeds meer christenen gebruiken het IS-brandmerk ook als geuzennaam, ook veel Nederlanders plaatsen het teken over hun profielfoto op social media. “Het sluit aan bij de weerzin die mensen hebben bij de acties van de IS”, verklaart Klaas Muurling, woordvoerder van Open Doors. "Ze geven uiting aan hun ongenoegen met de situatie en hun verbondenheid met de verdreven christenen.”  

Open Doors verkoopt ook T-shirts met het IS-teken. Met de opbrengst wil Open Doors noodpakketten uitdelen aan de gevluchte christenen. 

Lees meer over het IS-teken.
Bekijk de foto's bij la Repubblica.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons