GroenLinks: "Dierenleed in Ark van Noach"

"Kangoeroe's in veel te kleine ruimte zonder daglicht"

in Christelijk Nieuws

GroenLinks in Dordrecht ergert zich aan de leefomstandigheden van de dieren op de Dordtse Ark van Noach. Volgens Kitty Kruger, fractievoorzitter van de partij, leven twee kleine wallaby’s in een veel te kleine ruimte zonder daglicht in het ruim van het schip.

GroenLinks begrijpt niet waar de meerwaarde is van levende dieren op het schip. "Als je weet dat wallaby's zo'n 200 vierkante meter nodig hebben om lekker te rennen en te spelen, te leven. Ze zitten nu, denk ik, op 20 vierkante meter. De keer dat ik ze heb gezien lagen ze er ook lusteloos bij. Wallaby's hebben rust nodig en dat lukt ook niet met de bezoekers die de hele tijd langs hun hok lopen."
 
Johan Huibers, eigenaar van de Ark, vindt de kritiek overdreven. “Er is wetgeving voor. De dieren zijn beschermd. Wij houden ons aan de voorschriften”, vertelt hij aan het AD. Ook de dierenpolitie heeft kortgeleden geconcludeerd dat er geen misstanden zijn, na een bezoek vanwege klachten over dierenleed.
 
Hamburgers
Volgens Huibers kunnen de dieren gewoon naar buiten en heeft hij de wallaby’s juist van de slacht gered: “We hebben ze van een kangoeroeboerderij die hun vlees wilde verwerken. Dat vonden we zielig. We hebben ze gekocht. Anders waren het nu hamburgers geweest.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons