Gebedsruimte voor andersgelovigen in moskee

Katholieke kerk betaalt mee aan bouw Ulu-moskee

in Christelijk Nieuws

In de nieuwe Ulu-moskee in Utrecht is ook een gebedsruimte ingericht voor andersgelovigen, zo meldt het dagblad Trouw dinsdag.

Liefde
Volgens Trouw is de Ulu-moskee het eerste Islamitische gebedshuis dat ook niet-moslims de ruimte biedt om te bidden. "Het is misschien wel de eerste op de wereld", zegt secretaris Alpay Demirci tegen het dagblad. "We willen in deze tijd van 'heilige oorlogen' laten zien wat het echte geloof is. Ons motto is: heb je naaste lief. Nou, dat doe je niet als je de ander doodschiet."

Meebetaald
De moskee heeft al enige tijd goede banden met kerken in de wijk. De Ludgerusparochie heeft zelfs meebetaald aan de moskee. Volgens José Höhne-Sparborth ging dat niet zonder slag of stoot: "De bisschop was er niet blij mee, geloof ik. Maar wij vonden het vriendschapsgebaar naar de moskee van groter belang."

Ulu Camii
De Ulu Camii (grote moskee) is bijna klaar. De moskee doet z'n naam eer aan: het wordt de grootste moskee van Nederland. Het bouwwerk is verrezen op de kop van Lombok en is daarmee een blikvanger aan de Jaarbeurszijde van het centrum van Utrecht.

Lees verder in Trouw (abonnees) of via Blendle (€0,25)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons