Gebedsdag voor vrede in Irak

in Geloven

Kerk in Nood heeft 6 augustus uitgeroepen tot gebedsdag voor vrede in Irak. De gebedsdag heeft plaats met steun van de Chaldeeuwse patriarch Louis Sako, die voor de gelegenheid een gebed heeft geschreven.

In een begeleidend schrijven benadrukt de patriarch dat 6 augustus de dag is waarop de Transfiguratie wordt gevierd. "Wij bidden bij deze gelegenheid voor de transformatie van de harten en de geesten, opdat zij zich zouden openstellen voor het licht van de liefde van God voor de mensheid."

Christenen verdreven
De radicale soennitische terreurgroep 'Islamtische Staat' (IS) veroverde in juni de stad Mosul. Op 18 juli stelde IS een ultimatum, waardoor de christenen en andere religieuze minderheden uit de stad werden verdreven. Duizenden christenen zochten veiligheid in de hoogvlakten van Nineve en in Koerdistan. Voor de Amerikaanse invasie woonden er nog 1 miljoen christenen in Irak. Volgens de Chaldeeuwse patriarch Louis Sako resten er daarvan nog nauwelijks 35.000 mensen.

Steun
Kerk in Nood
vraagt ook aan gelovigen van andere geloofsgemeenschappen, en in het bijzonder aan moslims, om zich op 6 augustus bij het wereldwijde gebedsinitiatief voor de vrede aan te sluiten. "Ook moslims gaan sterk gebukt onder deze oorlog. Dit gebedsinitiatief omvat de hele wereld. Het stelt ons in staat om onze broeders en zusters in Irak te steunen en om te tonen dat de wereld hen niet in de steek heeft gelaten."

 

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons