'Film brengt Jezus terug in het kerstfeest'

Acteur Kirk Cameron wil 'kerstfeest redden' door Jezus weer centraal te stellen

in Mediatips

De Amerikaanse acteur Kirk Cameron en Provident Films, een filmproducent voor geloof gebaseerde films, hebben onlangs de film 'Kirk Cameron's Saving Christmas' aangekondigd. Volgens Cameron, bekend van de tv-serie 'Growing Pains' en de 'Left Behind' films, zal de film families bij elkaar brengen en hen inspireren met nieuwe ideeën over kerst.

"Te lang is het kerstfeest aangevallen en kapot gemaakt door mensen buiten de kerk en heeft dit zelfs veranderd hoe we binnen de kerk over kerst denken", zegt Cameron. "Met deze film willen we Jezus met trots terugbrengen in het kerstfeest en christenen eraan herinneren dat dit niet alleen een heilige dag is, maar ook een viering".

Cameron bekeerde zich rond zijn zeventiende tot het christelijk geloof. In 2002 richtte hij 'The Way of the Master' op, een evangelische organisatie die zich toelegt op evangelisatie, onder meer via televisie en radio. Sinds 2000 is hij te zien in de Left Behind-serie, de christelijke filmcyclus over de eindtijd.

Bijbelse basis
'Kirk Cameron's Saving Christmas' zal op een "warme" en "grappige" manier het oorspronkelijke kerstverhaal van God vertellen. De makers hopen het publiek hiermee een Bijbelse basis te bieden voor kerstvieringen en vast te houden aan tradities "die door de cultuur wordt gebagatelliseerd". De film zal in Amerika in november in premiére gaan. Een datum voor de Nederlandse premiére is nog niet bekend.

Nieuwe golf
"Ik ben razend enthousiast over de films met christelijke thema's die we voorbij zien komen in de filmindustrie", zegt Cameron tegenover The Christian Post. "Overal waar je kijkt verschijnen er onafhankelijke films - kijk naar films als 'The Passion of the Christ, of de Noach film met Russell Crowe. Het is geweldig om te zien hoe een nieuwe golf van jonge filmmakers met een Bijbels wereldbeeld het evangelie in hun films weten te vertellen".

Bekijk hier alvast de trailer van 'Kirk Cameron's Saving Christmas':

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/AOSiZIgZ2JQ?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Bron: Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons