Feestje voor 10 jaar PKN

Feestelijke dienst vindt plaats in een nieuw kerkgebouw: 'niet terugblikken, maar vooral vooruitkijken!

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) bestaat 10 jaar. Hoewel het officiële jubileum al op 1 mei was, viert de kerk het 10-jarig bestaan in september bij de start van het 'nieuwe kerkseizoen'.

De PKN is ontstaan uit de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Nederlands-Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk. Deze drie kerkgenootschappen werkten al lange tijd samen. De PKN heeft ruim 2 miljoen leden. Naast de PKN is er nog een aantal protestantse gemeenschappen die 10 jaar geleden niet samen wilden gaan.

Vooruitkijken
In kerkgebouw De Fontein van de hervormde gemeente in Nijkerk is op 14 september een feestelijke dienst, waarbij ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn. Voor De Fontein in Nijkerk is gekozen, omdat het een nieuw kerkgebouw is. De PKN wil namelijk ,,niet terugblikken, maar vooral vooruitkijken.'' Deze dienst is rechtstreeks op televisie bij de EO en IKON.

Boek
Twee dagen later verschijnt een boek over de ervaringen met een verenigde kerk in Nederland, in vergelijking met zulke samenwerkingskerken in het buitenland. Op 22 september komen alle predikanten en kerkelijk werkers van de PKN samen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Zij bezoeken onder andere de Noorderkerk, de Westerkerk en de Engelse Kerk.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons