Eerste goederen uitgedeeld in Noord-Irak

CN-leden gezamenlijk in actie

in Christelijk Nieuws

De christelijke organisaties Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA komen als christelijk noodhulpcluster gezamenlijk in actie voor Noord-Irak.

Het Christelijk Noodhulpcluster (CN) ondersteunt inmiddels twee noodhulpprojecten in Noord-Irak. Zowel in Erbil als in Suleimaniya biedt CN noodhulp aan honderden ontheemde en gevluchte families. De hulp betreft veelal onderdak, matrassen, verzorgingsartikelen, dagelijkse maaltijden.

In Suleimaniya wordt (via een partner van Tear) hulp gegeven aan 300 gezinnen die in kerken worden opgevangen. Ze zullen pakketten uitdelen met voedsel (eieren, brood, suiker, thee, water), melkpoeder voor babymelk, medicijnen en luiers.
In Erbil zijn (via een partner van Dorcas) sinds begin juni 500 families ondersteund met matrassen, voedselpakketten en verzorgingsartikelen. Deze week krijgen nog eens 100 gezinnen voedselpakketten.
De samenwerkende organisaties denken na over een grootschaliger aanpak van de noodhulp.

Door het geweld in Irak zijn 1,2 miljoen mensen op de vlucht geslagen waarvan zich minimaal 650.000 in de noordelijke (Koerdische) regio bevinden. De leden van het Christelijke Noodhulpcluster komen gezamenlijk in actie voor de ontheemden en vluchtelingen. Het geweld tegen christenen, yezidi’s, sjiieten, gematigde soennieten en andere minderheden is de afgelopen tijd sterk toegenomen waardoor ze massaal op de vlucht sloegen, voornamelijk richting de Koerdische regio. Onder andere christenen hebben van IS een ultimatum gekregen: bekeer je tot de islam of kom om door het zwaard.

Bron: Dorcas

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons