Ebola zorgt voor stijging kerkbezoek

Liberiaanse bevolking zoekt steun in geloof

in Christelijk Nieuws

De uitbraak van ebola heeft ervoor gezorgd dat Liberianen massaal de kerk opzoeken voor verlossing van het dodelijke virus. In Monrovia trotseerden deze gelovigen voor even de officiële waarschuwingen van de Liberiaanse president om openbare bijeenkomsten te vermijden.

(imported body)

Buiten de kerk stonden kraantjes met chloorwater klaar om de handen te desinfecteren. Tijdens de mis drukt de pastoor de mensen nog eens op het hart om de instructies van de gezondheidsmedewerkers te volgen.

De bevolking is doodsbang voor de gevolgen van de ziekte en zoekt daarom steun in het geloof. De epidemie heeft tot nu toe aan 1000 mensen in West Afrika het leven gekost. Ebola is een van de dodelijkste ziekten die de mens kent en is moeilijk onder controle te krijgen.

Volgens de World Health Organization moeten de krakende gezondheidszorgsystemen in de regio dringend hulp krijgen, omdat er sprake is van een internationale medische noodtoestand.

Bron: NPO Spirit

<iframe style="overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:44192686&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons