Ebola verbiedt handen schudden in kerk

Geen vredesgroet Rooms-Katholieke kerk Nigeria

in Christelijk Nieuws

De Rooms-Katholieke Kerk in Nigeria heeft de gelovigen verboden elkaar tijdens de mis de handen te schudden als teken van vredesgroet. Met de maatregel wil de kerk de verspreiding van het ebolavirus in het West-Afrikaanse land tegengaan. Tot nu toe zijn er in Nigeria tien gevallen gemeld. Twee patiënten zijn overleden.

Een priester zei tegen de krant Vanguard dat ,,sommige mensen erg zweten en dat is een van de manieren waarop het virus wordt overgebracht''. Priesters zullen de hostie voorlopig niet op de tong plaatsen, maar hem in de hand leggen, zoals overigens in landen als Nederland al gebruik is.

In landen als Nigeria heeft de uitbraak van ebola tot de heropleving van allerlei traditionele geneeswijzen geleid. Ook stellen duizenden hun hoop op een 'magische verordening' van de koning van het volk van de Igala in het West-Afrikaanse land. Hij zegt dat je besmetting met het ebolavirus kunt voorkomen door een bad te nemen in 15 liter water waaraan een snufje zout is toegevoegd. Lokale media en Twitter verspreidden dit recept, maar de Nigeriaanse regering doet er alles aan om de bevolking ervan te doordringen dat zout water geen besmetting voorkomt.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons